We zullen ons even voorstellen!

Vrijwilligers

 

De begeleiding tijdens de trainingen wordt verzorgd door psychomotorische therapeuten die, vanuit hun passie voor surfen, een ondersteuning kunnen bieden aan deze doelgroep. Middels één-op-één-begeleiding kan er plezier en vertrouwen in de eigen mogelijkheden ontstaan.

Graag stellen ook onze vrijwilligers zich persoonlijk aan u voor.

 

Suzanne
Persoonlijke begeleider

Mijn naam is Suzanne de Lange. Met veel plezier werk ik vrijwillig mee
aan het project Surf&Durf. Na mijn afgeronde studie psychologie, heb ik voor de ervaringsgerichte behandelvorm van de psychomotorische therapie gekozen.
Ik geloof in de gedragsverandering die tot stand komt door ervaringsgericht leren. In mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik op deze wijze het meeste gegroeid en ook cliënten maken stappen vooruit wanneer ze het lichaam beter leren kennen,
durven vertrouwen en letterlijk in beweging komen. Altijd weer een spannende stap, maar het levert zoveel op! Je krijgt meer zelfvertrouwen in de eigen mogelijkheden en hiermee kan je over de drempels in je leven stappen.
'You can't stop the waves, but you can learn to surf'.
Ik ben enthousiast, betrokken en ik hou van een uitdaging! Het strand en de zee geven mij een gevoel van vrijheid. Een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn en kan opladen. In het werken met mensen vind ik dit een belangrijk uitgangspunt:

jij bent helemaal oké zoals je bent. Ik begeleid jou graag in het project van Surf&Durf, om samen de golven op te gaan.

Rozemarijn

Persoonlijke begeleider en fotograaf

 

Mijn naam is Rozemarijn Melissen. In juli 2016 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut. Door middel van verschillende stages heb ik ervaring opgedaan met allerlei doelgroepen en problematieken. Het mooiste aan psychomotorische therapie vind ik dat de cliënt door middel van bewegings- en lichaamsgerichte werkvormen in de ervaring wordt gezet en zo meer over zichzelf te weten komt. Tijdens sport en spel laat iemand veel zien over wie hij is of wil zijn. Door iemand bewust te maken van zijn gedrag en stil te laten staan bij zijn

gevoelens en gedachten kan er gedragsverandering of acceptatie ontstaan.
Ik ondersteun mensen graag met het ontdekken van hun eigen kracht en bij het leren omgaan met hun moeilijkheden. 
Tijdens het werken als therapeut vind ik het belangrijk dat de cliënt zich gehoord en gezien voelt en dat er aandacht wordt besteed aan succeservaringen. Daarnaast streef ik ernaar dat cliënten deze succeservaringen aan zichzelf kunnen toekennen zodat het zelfvertrouwen stijgt. Net als bij veel mensen heeft de zee op mij een rustgevende werking. Zodra ik over de duinen klim en de eerste glimp van de zee opvang overvalt mij een kinderlijk vrolijk en ontspannen gevoel. Dit gevoel gun ik iedereen!Anne
Persoonlijke begeleider

 

Ik ben Anne van Suijdam. Ik vind bewegen en sporten heerlijk om te doen. Ik ben dan ook vaak op de atletiekbaan te vinden. Ik geef training aan jongeren, daarnaast ook een groep op gezet voor kinderen met een vorm van autisme. Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn doelen nastreeft, plezier heeft en in beweging is. Zelf train ik regelmatig op de werponderdelen en de sprint.

Vanuit deze hobby heb ik de keuze gemaakt voor mijn beroep. In december 2015 ben ik afgestudeerd als psychomotorische therapeut. Tijdens de afronding van deze studie ben ik gestart met een nieuwe opleiding: Pedagogische Wetenschappen.

Stilzitten is niet voor mij! Ik ben er van overtuigd dat praten over dingen die je wil leren niet altijd helpt, maar dat je het moet ervaren. Zelf heb ik mogen meemaken dat golfsurfen hier een mooi voorbeeld van is. In de zomer van 2015 heb ik leren surfen in Portugal. Hier begreep ik precies wat ik moest doen, wanneer ik moest peddelen en hoe ik moest opstaan. Maar mijn ervaring met het board in zee was zo anders.Pas toen ik in het water lag kon ik voelen hoe ik mijn balans moest houden en wat er nog meer bij kwam kijken. niet door na te deken maar door te voelen leerde ik surfen.

En wat een fantastisch gevoel als je na al het proberen wordt meegenomen door een golf. Wauw, het is me gelukt! Om alles wat ik leuk vind gecombineerd te zien in de training van Surf&Durf, vind ik dan ook geweldig. Het bewegen, de zee, het begeleiden van kinderen, en van dichtbij de trots mogen meemaken als het lukt,

Ik heb er zin in!

 

 

Luna

Persoonlijke begeleider

Luna is mijn naam, ik ben vernoemd naar de maan. De maan heeft onder andere invloed op het getij, de stroming en de daaruit ontstane golven.

Ik leef al 24 jaar dicht bij de zee, ik voel mij er thuis. Het geeft mij de energie en rust die ik nodig heb. Surfen, spelen, ontdekken, ik neem je graag in de ervaring mee! 

Ik ben overtuigd van de relatie tussen de motorische balans en de emotioneel en sociale factoren die elkaar positief kunnen beïnvloeden. Wanneer je goed je evenwicht kan houden is er ook evenwicht in je psyche. In psychomotorische therapie zijn er veel manieren om dit te oefenen. Waarbij je op een speelse manier je eigen mogelijkheden en grenzen leert kennen. Op dit moment studeer ik af als psychomotorisch therapeut.

De afgelopen jaren heb ik kennis mogen maken met veel dappere mensen die om willen gaan met hun moeilijkheden. Vooral door ze uit te dagen en stil te laten staan bij zichzelf hielp voor inzicht en vertrouwen om de balans van het dagelijks leven terug te krijgen. 

In mijn persoonlijk proces heeft surfen mij geholpen. Door het voelen van kracht tijdens het peddelen, controle over de surfplank en tegelijkertijd de intense vrijheid van het varen op de golf. Ik heb zin om samen te stoeien, lachen en om jouw kracht te vinden!

 Lieselot
Persoonlijke begeleider

Mijn naam is Lieselot en ik ben op dit moment aan het afstuderen als psychomotorisch therapeut en ben nu bezig met mijn (pre-)master Youth Studies. Binnen mijn beroep en in mijn dagelijks leven vind ik het heerlijk om in beweging te zijn. Door in beweging te zijn, merk ik dat het voor mij makkelijker is om echt in het hier en nu te zijn en te kunnen stilstaan en genieten van het moment en van wat ik kan. Dit breng ik dan ook graag over aan de mensen waar ik mee werk en dat doe ik op een spelende manier, afgestemd op wat de ander nodig heeft. Zo kunnen we samen succeservaringen op doen. Vorige zomer heb ik leren surfen in Portugal, ik merkte dat ik de afwisseling van controle geven en nemen heel interessant vond en dat dit eigenlijk heel natuurlijk ging. Het was voor mij een vrij gevoel om me mee te laten nemen door de golf, maar daar toch zelf controle over te kunnen hebben met mijn surfbord. 
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en vaardigheden als psychomotorisch therapeut in combinatie met het surfen in te kunnen zetten om zo een mooie bijdrage te leveren aan Surf&Durf en samen meer zelfvertrouwen te vinden.

Mariet
Persoonlijke begeleider


Monique
Persoonlijke begeleider

Mijn naam is Monique van der Hamsvoord. Momenteel ben ik aan het afstuderen als Psychomotorisch therapeut. Het mooie aan psychomotorische therapie vind ik dat je met behulp van bewegings- en lichaamsgericht werkvormen in de ervaring wordt gezet. Hierdoor kun je meer over jezelf te weten komen. Tijdens het bewegen laat iemand veel zien over wie hij is of wie hij wil zijn. Zeker in combinatie met het surfen kan er op deze manier bewustwording worden gecreëerd in gedrag en kan er stil worden gestaan bij gevoelens en gedachten. Ik help dan ook graag bij aan de ontdekking van eigen krachten  en het leren omgaan met moeilijkheden. Het geeft mij veel voldoening om andere te helpen en kinderen te zien groeien door deze vorm van therapie. Spontaan, behulpzaam, geduldig, in je kracht zetten en zelfontdekking zijn kernwoorden die mij karakteriseren, in mijn werkwijze en wie ik ben als persoon. De combinatie van bewegen en water is voor mij dan ook geen onbekend begrip. Als klein meisje bond ik de ijzers onder mijn voeten om het bevroren water te trotseren. Omdat dit in de zomer niet ging ben ik het water gaan opzoeken in de vorm van zoveel mogelijk zwemdiploma's behalen en later het trotseren van de golven. Het gevoel om een te zijn met het water en mee te worden genomen door een golf geeft mij een ontzettend machtig en prettig gevoel. Dit gevoel wil ik dan ook graag delen!

 

Pita
Filmer en filmmontage
Tanja
Persoonlijke begeleider

 

Als klein meisje bond Mijn naam is Tanja en sinds 2014 ben ik werkzaam als Psychomotorisch therapeut. Surfen doe ik al ietsje langer en in die tijd is het zoveel meer geworden dan alleen maar sport. In het water ervaar ik rust en kom ik tot mijzelf. Wanneer ik die ene golf pak, voel ik het vertrouwen in mezelf toenemen. Er is niks mooier dan het voelen van de balans en de kracht in mezelf. En dat met de krachten van de natuur en een simpel surfboard. Die ervaring wil ik zoveel mogelijk mensen meegeven. Mijn droom is om mijn passie en werk te combineren. Surf&Durf draagt daaraan mee en is een mooie stap richting meer Surf en PMT! Het minste wat ik daarin kan doen is mijn kwaliteiten vrijwillig in te zetten om iemand anders deze prachtige ervaringen te laten opdoen! If in doubt.. paddle out.

Loes
Persoonlijke begeleider


Liesbeth
Persoonlijke begeleider

 

Mijn naam is Liestbeth. Afgelopen februari ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut. Inmiddels ben ik mijn eigen bedrijf begonnen als begeleider. Daarnaast ga ik verder studeren in september: de Master Orthopedagogiek. Dit wil ik vooral gebruiken als verdieping en verbreding van PMT, want deze therapie is en blijft naar mijn mening een mooi vak. Het mooiste vind ik wel dat je niet alles in woorden hoeft uit te drukken, maar je leert door te ervaren en dus lekker te doen. Dit komt ook terug bij Surf & Durf, waar kinderen de kans krijgen om via een stoere sport niet alleen hun vaardigheden vergroten, maar hopelijk mede door mij ook hun zelfkennis en zelfvertrouwen. Na de startdag met de vrijwilligers heb ik al helemaal zin in de dagen met de kinderen!