Wie wij zijn

Missie en visie

Surf&Durf biedt kinderen met sociale en emotionele moeilijkheden de mogelijkheid zelfvertrouwen en innerlijke kracht te ervaren middels de activiteit surfen. Het is een stichting zonder winstoogmerk. Ervaar hoe uw kind kan zal groeien op de golven!

Organisatie

Oprichters

Surf&Durf is een stichting, opgericht door Tosca Scholte en Veerle Siebinga.

 

Tijdens onze opleiding Psychomotorische therapie is het idee ontstaan om golfsurfen als medium in te zetten bij de uitvoering van psychische behandeltrajecten. Startend met een theoretisch onderzoek, hebben wij vervolgens ook praktische ervaringen opgedaan in diverse (inter)nationale surfprojecten.

 

Vanuit deze kennis en ervaring zijn wij concrete stappen gaan ondernemen om  Surf&Durf op te zetten. In het najaar van 2016 zijn wij van start gegaan met het aanbieden van surftherapie.

 

Hieronder stellen wij ons persoonlijk aan je voor.

Tosca Scholte
Oprichter Surf&Durf

 

Ik ben Tosca Scholte. Samen met Veerle heb ik Surf&Durf opgezet vanuit een gedeelde passie voor surfen, het strand en de zee. Telkens als ik op het strand kom, voel ik me ontspannen en vrij. Wanneer ik de zee inga, voel ik me drijven op de kracht van de natuur.   
Momenteel werk ik als psycholoog en psychomotorisch therapeut in een ambulante GGZ praktijk, waar ik ernaar streef kinderen en volwassenen fysiek én mentaal in beweging te zetten. Psychomotorische therapie is ervaringsgericht, waardoor je op een leuke en vrije manier in beweging wordt gezet. Ik geloof in ervaring als sleutelwoord voor gedragsverandering. De tools vanuit de psychomotorische therapie en psychologie combineer ik in mijn activiteiten.

Mensen herkennen mij aan mijn enthousiasme en pro-actieve houding. Ik focus op succeservaringen en heb goede contactuele vaardigheden die ik inzet in de afstemming. Golfsurfen is al meerdere jaren één van mijn dierbaarste hobby’s. Zowel bij mezelf als bij anderen neem ik verschillende (psychologische) effecten waar tijdens en na het surfen.

Ik ervaar ontspannenheid, vrijheid en plezier. Ik voel me krachtig en zodra ik meegenomen word door een golf vertrouw ik volledig op mezelf en de zee. In Surf&Durf wil ik mijn passie delen met anderen: de beleving van drijven, surfen en durven meegaan met de golven in de natuur.

Veerle Siebinga
Oprichter Surf&Durf

 

Ik ben Veerle Siebinga en ik ben psychomotorisch therapeut. Ik ben werkzaam bij Praktijk Kind & meer, een praktijk voor gezin en opvoeding. Daarnaast heb ik werkervaring opgedaan met kinderen/ (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblemen en volwassenen met chronische lichamelijke klachten. Als PMT-er zet ik je in de ervaring. Ik leg koppelingen tussen het gedrag dat iemand tijdens de aangeboden activiteiten vertoont en het gedrag wat iemand in de thuisomgeving laat zien. Sport en bewegen vind ik hierin een fantastisch middel om contact te maken en gedrag te observeren. Tevens biedt het een veilige omgeving om te  oefenen met nieuw gedrag. 

Ik ben zorgzaam, sta positief in het leven en ik kan goed observeren en afstemmen. Ik hou ervan om buiten te zijn, te ontspannen, maar ook om te bewegen. Het is mijn passie om te surfen. In het water denk ik even niet aan de buitenwereld en focus ik me op mijn omgeving: de zee, de golven, de wind, de zon en de regen. Alle fysiologische prikkels (horen, ruiken zien en voelen) zorgen ervoor dat ik echt aanwezig ben in het hier & nu. Deze ervaring wil ik graag delen met kinderen/jongeren die het extra nodig hebben om soms even niks te ‘moeten’, en die door de buitenwereld over- of onder prikkelt kunnen worden.


Bestuur

Surf&Durf heeft een controlerend bestuur die helpt de groeidoelstellingen van de stichting te realiseren. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid.

  • Reinder Siebinga (voorzitter)
  • Bas Oskam (penningmeester)
  • Willie van de Loenhorst (secretaris)
  • Tim 's Jongers (algemeen bestuurslid) 

Vrijwilligers

In de surftherapie worden de deelnemers begeleid door psychomotorische therapeuten (PMT'ers) die beweging inzetten als therapeutisch middel.  Surftherapie wordt in toenemende mate ingezet om de sociale en emotionele ontwikkeling te stimuleren. De veelgebruikte term surftherapie is niet beschermd. Surf&Durf werkt met gediplomeerde psychomotorische therapeuten met ervaring met de doelgroep. 

In de media

Surf&Durf vergroot het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met  sociale en emotionele moeilijkheden.Gesteund door 

Geregistreerd bij